sound is broken after this great update

Answered

Comments

11 comments

  • Official comment
    Dabbit Prime

    If you have a general question about Discord or you feel you need support help, please contact our support team via https://dis.gd/contact or tweet us @discordapp. This website is specifically for new feature suggestions to add to Discord. As such, I'm closing out this ticket as invalid.

    Comment actions Permalink
  • Jake·

    Same problem here. OS: Ubuntu 16.04 amd64

    4
    Comment actions Permalink
  • Meditril

    Same problem here. Yesterday discord and microphone where working fine with my Ubuntu 18.04.1 LTS.

    Today, the microphone stays silent. Ubuntu is recognizing the microphone and I can see in the configuration centre, that the microphone is working and picking up my voice. However, even though discord is access the right device, after a second of white noise nothing is picked up from the microphone any more.

    I would be very thankful if someone knows a solution for this.

    7
    Comment actions Permalink
  • Meditril

    Found a workaround... use the web version with Firefox... it works (while funnily it did not work in the past before this issue, LOL)

    2
    Comment actions Permalink
  • IchiBalzac

    Same problem here.  Ubuntu 18.10 Ryzen 7 1700

    2
    Comment actions Permalink
  • thilo777

    Similar problem here. The mic works for about half a second after joining a voice channel as well as in the 'mic test' in the audio&video settings. Then: no more sound from my mic. After a short while, the linux desktop app displays "Well, it looks like Discord is not detecting any input from your mic. Let's fix that".

    Problem is only with the mic. I can *hear* other people in the voice channel just fine.

    Funny enough, as long as I am not in any voice channel, the "input sensitivity" level meter in audio&video settings does show microphone input normally and continuously.

    Yesterday everything still worked fine. When I started discord 30 minutes ago, it pulled an update and now it's somehow unable to grab the mic samples.

    I am on archlinux with a pulseaudio setup.

     

    4
    Comment actions Permalink
  • -1/12

    Also happening on Fedora 29. Mic works for less than a second, then discord stops getting input.

    2
    Comment actions Permalink
  • Boern

    For me the microphone started working again when I deactivated "Noise Suppression". But then the sound has much static noise in the background.

    Using discord via Chrome I don't get any noise, whether "Noise Suppression" is activated or deactivated.

    5
    Comment actions Permalink
  • Jake·

    Thanks Boern.

    I deactivated Noise Suppression and switched to Debug Logging. Now the sound is clear.

    3
    Comment actions Permalink
  • thilo777

    Tried to post this comment ~23 hours ago, since then it is "pending approval". Next try:

    Similar problem here. The mic works for about half a second after joining a voice channel as well as in the 'mic test' in the audio&video settings. Then: no more sound from my mic. After a short while, the linux desktop app displays "Well, it looks like Discord is not detecting any input from your mic. Let's fix that".

    Problem is only with the mic. I can *hear* other people in the voice channel just fine.

    Funny enough, as long as I am not in any voice channel, the "input sensitivity" level meter in audio&video settings does show microphone input normally and continuously.

    Yesterday everything still worked fine. When I started discord 30 minutes ago, it pulled an update and now it's somehow unable to grab the mic samples.

    I am on archlinux with a pulseaudio setup.

    3
    Comment actions Permalink
  • Meditril

    Thanks Jake, I confirm that deactivating Noise Suppression resolves the problem for me, Thank you.

    0
    Comment actions Permalink

Post is closed for comments.